This Modern Hiking Hotel Blends Into The Dark Alpine Forests Of Italy

Pedevilla-Architects2

The darkened wood façade of the award-winning Hotel Bühelwirt is tinted to complement the moody, dark green of the surrounding forest. Pedevilla Architects designed the hotel as an extension of the breathtaking alpine landscape in South Tyrol, Italy. While designing the space, the architects sought to create harmony with the environment and give every room a breathtaking view of the landscape.

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

The 20-room hotel references traditional hiking hotels of the region. Rectangular forms meet an asymmetrical saddle roof and feature diagonally protruding bay windows that offer expansive views of the mountains. Each room in the hotel features stunning views, strengthening the connection between guests and the surrounding landscape.

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

Hotel Bühelwirt, Pedevilla Architects, hiking, green hotel, South Tyrol, wood cladding, Italy, green architecture, bay windows, locally sourced materials, saddle roof

The minimalist interior features accents that add warmth and a feeling of coziness to the space, while creating focus on the outdoor environment. This is achieved through the use of locally sourced materials such as larch wood. Handcrafted copper lamps and locally manufactured curtains reflect a strong regional connection between the design of the hotel and its locale.

Pedevilla Architects

Via Dwell

Photos by Gustav Willeit

Categories
Architect/Interior
No Comment

Leave a Reply

*

*

RELATED BY